Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@14:33:50 GMT

جزئیات افزایش حقوق کارگران درسال99

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۹۶۳۲۷

همه ساله با نزدیک شدن به زمان عید نوروز و پایان سال و عیدی کارگران، بسته معیشتی و تعیین میزان حقوق آن ها برای سال جدید تبدیل به موضوعی داغ در صدر اخبار می شود. ناطقان: همه ساله با نزدیک شدن به زمان عید نوروز و پایان سال و عیدی کارگران، بسته معیشتی و تعیین میزان حقوق آن ها برای سال جدید تبدیل به موضوعی داغ در صدر اخبار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سبد معیشت مجموع هزینه های جاری یک خانواده 4 نفره شامل هزینه خوراک، پوشاک، درمان، آموزش و غیره را مد نظر قرار می دهد و از جمله ملاک های تعیین کننده برای افزایش حقوق کارگران در سال آینده به حساب می آید.

برای سال آینده کمیته دستمزد ذیل شورای عالی کار با حضور نمایندگان کارفرمایان، کارگران و دولت به منظور تعیین هزینه سبد معیشت کارگران در تاریخ 5 اسفند برگزار شد و رقم سبد معیشت کارگران را مشخص کرد .

بر اساس تصمیم گیری ها مقرر شد که سبد معیشت به مبلغ 4 میلیون و 940 هزار تومان افزایش یابد که این میزان رقم به عنوان ورودی برای آغاز جلسات مزدی قرار خواهد گرفت.

اما سال گذشته کمیته دستمزد ذیل شورای عالی کار میزان سبد معیشت کارگران را به میزان 3 میلیون و 759 هزار تومان تعیین و پس از آن شورای عالی کار حقوق کارگران در سال 98 را حداقل روزی 50 هزار تومان و ماهانه یک میلیون و 517 هزار تومان تعیین کرد.
میزان تفاوت حقوق و بسته معیشتی کارگران در سال 98 چقدر بود؟

تفاوت قیمت سبد معیشتی کارگران و حقوق ماهیانه آن ها در سال گذشته حدود 2 میلیون و 200 هزار تومان بود، تفاوت قیمتی که به نظر می رسد امسال هم باید به همین میزان منظور شود.

جلسه شورای عالی کار و کمیته دستمزد همه ساله با توجه به میزان تورم و افزایش قیمت ها، میزان حقوق و بسته معیشتی را تعیین می کنند، تورمی که در تمام حیطه ها چه قیمت مواد غذایی، آشامیدنی، حمل و نقل، مسکن، ارتباطات، آموزش و بهداشت وجود دارد و بر اساس آن باید تصمیم گیری های لازم جهت تعیین حقوق اخذ شود.

همان طور که گفته شد میزان حقوق و بسته معیشتی بر اساس تورم حساب می شود و طبق محاسبات کمیته دستمزد سهم خوراکی ها در سبد معیشتی یک خانواده کارگری حدود 31 درصد است که دارای تورم 32 درصدی در دی ماه بود.

69 درصد مابقی سبد معیشتی خانواده کارگری شامل اقلام غیر خوراکی همانند مسکن، حمل و نقل، بهداشت و ارتباطات است که این اقلام هم در دی ماه امسال تورم 31 درصدی را پشت سر گذاشتند.

اگر بنا باشد کمیته دستمزد مانند سال گذشته حقوق کارگران در سال 99 را با توجه به بسته معیشتی آن ها تعیین کند، حقوق کارگران در سال آینده باید اختلاف قیمت 2 میلیون و 200 هزار تومانی با میزان بسته معیشتی تعیین شده را داشته باشد.

با توجه به آن که بسته معیشتی امسال به میزان 4 میلیون و 940 هزار تومان تعیین شده است، حقوق کارگران در سال 99 باید حدود 2 میلیون و 600 هزار تومان باشد.
حقوق کارگری سال آینده چقدر خواهد بود؟

البته با وجود آن که هنوز جلسه شورای عالی کار برای تعیین میزان حقوق کارگری سال آینده برگزار نشده نمی توان به طور دقیق بیان کرد که حقوق سال آینده 2 میلیون و 600 هزار تومان خواهد بود، اما اگر بر اساس روندی که سال گذشته طی شده حقوق کارگری امسال هم تعیین شود می توان شاهد افزایش یک میلیون و 180 هزار تومانی حقوق نسبت به سال گذشته بود.
باید منتظر ماند و دید که نهایتاً شورای عالی کار بر چه مبنایی حقوق سال آینده را تعیین می کند و چه میزان به بسته معیشتی و تورم هایی که انسان با آن مواجه بوده ایم توجه می کند و در نهایت حقوق سال آینده چقدر تعیین خواهد شد.


منبع: تابناک برچسب ها: جزئیات ، افزایش حقوق ، مزایا ، کارگران ، ناطقان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: جزئیات افزایش حقوق مزایا کارگران ناطقان حقوق کارگران در سال شورای عالی کار کمیته دستمزد بسته معیشتی هزار تومان میزان حقوق سال گذشته سال آینده سبد معیشت بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۹۶۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده کارگران: وزیر کار به دنبال کنار گذاشتن تشکل‌های کارگری است

اکبر شوکت در انتقاد از واگذاریِ تعیین دستمزد کارگران به مجلس اظهار داشت: صحبت‌های مسئولانِ وزارت کار نشان می‌دهد که آن‌ها اعتقادی به سه‌جانبه‌گرایی و اصلا اعتقادی به شرکای اجتماعی ندارند. آن‌ها می‌خواهند برخلافِ روالی که در بسیاری از کشور‌ها جاری است تشکیلاتِ کارگری را کنار بزنند.

به گزارش ایلنا، از قرار معلوم تصمیم وزارت کاری‌ها برای واگذاریِ تعیین دستمزد کارگران به مجلس جدی است. این موضوع طی دو ماه اخیر بار‌ها از زبانِ وزیر کار و معاونِ روابط کارش مطرح شده است. وزیر کار می‌گوید لایحه‌ای که در این خصوص نوشته شده مراحلِ پایانی تدوینش را می‌گذراند و رعیتی فرد نیز در تازه‌ترین اظهاراتش گفته: «برخی نمایندگان در سنوات گذشته مدام ایراد می‌گرفتند که چرا این تصمیم یا آن تصمیم درباره مزد گرفته شده است که ما در پاسخ راه حل را در سپردن این تصمیم به خود نمایندگان دیدیم، زیرا آنان بهتر از ما تصمیم خواهند گرفت!»

اکبر شوکت (نماینده کارگران) در اعتراض به تلاش برای واگذاری تعیین دستمزد به مجلس گفت: صحبت‌های این مسئولان نشان می‌دهد که آن‌ها اعتقادی به سه‌جانبه‌گرایی و اصلا اعتقادی به شرکای اجتماعی ندارند. آن‌ها می‌خواهند برخلافِ روالی که در بسیاری از کشور‌ها جاری است، تشکیلاتِ کارگری را کنار بزنند.

وی بیان کرد: در بسیاری از کشور‌های جهان، تشکل‌های کارگری آنقدر قدرت دارند که بتوانند مطالباتِ کارگران را مطرح و برای آن سازماندهی کنند. در اینجا می‌خواهند همان حقِ تعیینِ یک بار در سالِ دستمزد را هم از کارگران و نمایندگانِ آن‌ها بگیرند.

شوکت گفت: قانون کار برای حمایت از کارگران است تا آن‌ها بتوانند در مذاکره با کارفرمایانی که از قدرتِ بیشتری برخوردارند، حقوق خود را بگیرند. سه جانبه‌گرایی در قانون کار آمده و سازکاری برای تعیین دستمزد و تصمیم‌گیری برای سایر مسائل کارگران است. اگرچه سه جانبه گرایی آنطور که باید اجرا نمی‌شود و نظرِ نمایندگانِ کارگری از قدرتِ لازم برای تصمیم‌گیری برخوردار نیست، اما ظاهرا وزارت کار همین حد را هم تحمل نمی‌کند.

نماینده کارگران گفت: در قانون اصل مذاکره و پایه‌های مشارکت اجتماعی دیده شده است و این نشان از مترقی بودنی قانون ما دارد، حالا چرا باید این موادِ مترقی را با لوایح و دستورالعمل‌ها از بین برد؟ پس همه تصمیمات را به دولت واگذار کنید و مانند کره شمالی همه‌ی تشکل‌ها و گروه‌ها را کنار بگذارید!

شوکت بیان کرد: پیش از این هم وزارت کار برخوردِ خوبی با تشکلِ بزرگِ کارگران ساختمانی نکرد و کانون کارگران ساختمانی را به سمتِ انحلال برد، اگرچه به طور مستقیم دستور انحلال ندادند. اما ظاهرا اینطور که پیش می‌رود، به آنجا هم می‌رسیم.

وی تاکید کرد: این رفتار‌ها ضد مردمی و مغایر با دمکراسی است و با تمام اهداف انقلاب فاصله دارد. اهداف انقلاب افزایش مشارکت مردم بود. حتی این قبیل تصمیمات خلافِ نظرات مقام معظم رهبری است. ایشان می‌گویند اقتصاد را مردمی کنید و یکی از پایه‌های مردمی کردن این است که مذاکرات رشد پیدا کند و تشکل‌ها قدرت یابند. مذاکرات تشکل‌ها باید واقعی باشد، آن‌ها باید بتوانند امتیازات اقتصادی را با مذاکره از دولت‌ها بگیرند و در قالبِ تعاونی‌ها کار را به مردم واگذار کنند.

شوکت بیان کرد: یکی از ابزار مذاکره‌ی کارگران، شورایعالی کار بود و آقای وزیر همین را هم می‌خواهد از آن‌ها بگیرد. از آقای وزیر می‌خواهیم صحبت‌های رهبری را فراموش نکند. این اقدامات، ضد دمکراسی، ضد کار تشکیلاتی و ضد کارگری است و مغایر با قانون و سخنان رهبری است. مسیرِ و عملکردِ وزیر کار نتیجه‌ای جز نابودی تشکل‌ها ندارد.

دیگر خبرها

  • دولت رئیسی می‌خواهد کارگران را از مشارکت در تعیین دستمزدشان کنار بگذارد
  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»
  • توزیع بیش از ۴ هزار بسته معیشتی بین نیازمندان در میامی
  • تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران قطعی شد؟
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • جهش تولید با کارگران بدون دغدغه معیشتی محقق می‌شود
  • توزیع بسته های معیشتی بین نیازمندان شاهرود
  • نماینده کارگران: وزیر کار به دنبال کنار گذاشتن تشکل‌های کارگری است
  • مراکز خدمات رسان تفریحی کارگران افزایش می‌یابد